Gå til hovedindhold

Køkkenindretningen har betydning for dit vægttab

Køkkenindretning har indflydelse på dit vægttab
Det er nemmere at holde den slanke linje med et organiseret køkken. Indretningen af ens køkken, har nemlig betydning for, hvorvidt man når i mål med sit ønskede vægttab. Her er fem råd, der kan hjælpe med at vedligeholde dit vægttab.

Feng shui har længe været et kendt ord i boligindretningen, hvor farver og indretning har indflydelse på vores velvære. Men det er noget nyt, at begrebet også er flyttet ud i vores køkken. Få ændringer i køkkenet kan nemlig hjælpe vægttabet på rette vej.

Undersøgelser har vist, at køkkenet har stor indflydelse for, hvorvidt man når i mål med sit vægttab eller falder i fristelser. Et uorganiseret køkken kan nemlig føre til overspisning. Her er fem råd til, hvordan du bedst når i mål med den slanke linje blot ved hjælp få ændringer i køkkenet, skriver mediet Daily Mail.  

Hæng en kalorieguide på køleskabet

Det kan være behjælpeligt at have en kaloritabel hængende på køleskabet i øjenhøjde, der afslører, hvor mange kalorier der er i de fødevarer, som man nemmest fristes af. Det kan for eksempel være i en muffin, hvis det er folks svage punkt. Så hver gang man åbner køleskabslågen, vil man blive mindet om, hvor meget fedt, sukker og kalorier, der er i et stykke kage. Det vil få folk til at overveje en ekstra gang om, hvorvidt de skal sætte tænderne i et stykke kage.

Omvendt kan visuelle billeder med folks vægttabsmål motivere til af holde den slanke linje. Det at skrive sine mål ned og hænge dem et sted, hvor du ser dem hver dag, sikrer også, at du ikke glemmer dine mål.  

Læs også: Fire gevinster ved at fryse friske råvarer

Masser af bordplads

Et rydeligt køkkenbord vil indbyde til at lave sunde og hjemmelavede måltider. Mangel på bordplads vil slække på motivationen til at lave sunde måltider. En undersøgelse fra 2016 afslørede, at et rodet køkken kunne fordoble en persons kalorieindtag. Hjemmelavede måltider kan desuden være til gavn for et ønsket vægttab, da man med sikkerhed ved, hvad man propper i munden. 

Opbevar krydderier ved siden af komfuret

Hvis sunde måltider smager intetsigende, kan det hjælpe at pifte maden op med krydderier. Undersøgelser har også vist, at krydderier ikke kun er godt for ganen, men også har en sundhedsfremmende virkning, der sætter gang i forbrændingen. Flere krydderier har nemlig den effekt, at de kan sætte gang i fedtforbrændingen og hjælpe folk med at tabe sig. For eksempel kan en daglig teskefuld spidskommen hjælpe folk med at forbrænde op til tre gange mere kropsfedt. Derfor er det vigtigt at have krydderierne indenfor rækkevidde, så det er nemt at spice din mad op. 

Læs også: Spis dig sund med krydderier

Gennemsigtige beholdere

Opbevar de fødevarer du gerne vil spise mere af i gennemsigtige beholdere og gem de usunde fødevarer væk i ugennemsigtige beholdere. På den måde kan du snyde din hjerne til naturligt at vælge mere af det sunde og mindre af det usunde. Man er nemlig mere tilbøjelig til at bruge det, som man kan se. 

Køkkenudstyr inden for rækkevidde

Det er rart at have køkkenudstyr lige ved hånden, da det gør madlavningen mere tiltalende. De kan med fordel placeres lige ved siden af komfuret, hvor de ofte skal tages i brug. Dermed øger man effektiviteten og gør madlavningen derhjemme mindre besværlig. Hvis folk ikke har anskaffet sig de nødvendige køkkenudstyr, er folk mindre tilbøjelige til at kokkerere sunde måltider. 

Læs mere om