Gå til hovedindhold

Krydderurter gør godt

Friske krydderurter indeholder masser af vitaminer, mineraler og antioxidanter, og de har i tusinder af år været brugt til fremstilling af naturmedicin. Desuden øger krydderurterne smagsoplevelsen af et måltid, hvilket igen øger vores efterfølgende følelse af mæthed og tilfredsstillelse.

Krydderurter gør godt

Friske krydderurter indeholder masser af vitaminer, mineraler og antioxidanter, og de har i tusinder af år været brugt til fremstilling af naturmedicin. Desuden øger krydderurterne smagsoplevelsen af et måltid, hvilket igen øger vores efterfølgende følelse af mæthed og tilfredsstillelse.

Brug forskellige friske krydderurter, så du får glæde af deres forskellige positive egenskaber og de varierende smagsoplevelser. 

LÆS OGSÅ: På kur - Husk vitaminpillen

De gode krydderurter

Basilikum er betændelseshæmmende og siges at have positiv indflydelse på blandt andet akne. Derudover viser nyere forsøg, at basilikums sammensætning af æteriske olier har en hæmmende virkning på udvikling af cancerceller.

Dild har efter sigende en positiv effekt på mavesygdomme, kvalme og søvnløshed.

Karse er fyldt med C-vitamin og har siden middelalderen været kendt som et lægemiddel mod gigt, hovedpine og lammelser.

Oregano indeholder stoffer, der virker bakteriehæmmende, og som samtidig modvirker knogleskørhed. Desuden virker det positivt på fordøjelsen og modvirker hovedpine og forkølelse.

Persille har et højt indhold af C-vitamin, jern og kalcium og styrker fordøjelsen. Samtidig menes persille at virke vanddrivende og bliver blandt andet brugt som naturlægemiddel mod urinvejsinfektioner, væskeophobninger og urinsten. Tygning af persille har en positiv effekt på dårlig ånde forårsaget af løg, hvidløg og alkohol. 

Purløg er god for fordøjelsen, har en appetitregulerende effekt og virker også mod forhøjet blodtryk. 

Timian virker beroligende på fordøjelsessystemet. Desuden bruges udtræk fra timian som alternativ medicin mod hoste og ondt i halsen, da timian virker bakteriedræbende og samtidig siges at have en slimløsende effekt. Timian bruges også som naturlægemiddel mod forkølelse, da varme udtræk fra planten efter sigende skulle virke sveddrivende.

Prøv også: Laksesteak med krydderurter