Gå til hovedindhold

Kvinden bag Bitterfissen: Jeg er altid på kur

Jeanett Veronica Hindberg - måske bedre kendt som internetfænomenet "Bitterfissen Bethany" har været på slankekur næsten hele sit liv. I løbet af et år har hun tabt 16 kilo, og hun vil gerne tabe sig endnu mere. Men det er hårdt arbejde, for hun elsker mad, og hun mister nemt modet, når vægten står stille i for lang tid.

Navn: Jeanett Veronica Hindberg

Job: Blogger og forfatter

Alder: 41 år

By: Farum

Kendt for: Har blogget siden 2007, hvor hun startede bloggen Fairy Unleashed. De fleste kender Jeanett Veronica Hindberg fra hendes populære blog ”Bitterfissen”, som tilbage i 2012 fik enorm mediestorm, da den mystiske og ukendte blogger endelig stod frem og lod sig afsløre. Udgav i 2012 bogen "En bitterfisses bekendelser" og i april 2014 udkom hendes anden bog "PS. Trænger til flødeskum og (diller).

Startvægt: 102,7 kilo

Vægttab indtil videre: 16 kilo

I august 2013 tog Jeanett en beslutning. Hun var træt af at være 40, fed og færdig og gav sig selv 4 måneder til at tabe sig 12 kilo inden sin 41-års fødselsdag. Hun nåede at smide 45 pakker Kærgården - 11,2 kilo på den korte tid og valgte at fortsætte kuren. Et år senere fortsætter vægten stadig dernedad - ikke helt i samme tempo - men i et tempo, som passer bedre til Jeanett. For hun lægger ikke skjul på, at almindelige pomfritter og ris nu engang bare smager bedre end bønnepomfritter og blomkålris. 

For Jeanett er det at være på kur hårdt arbejde. Og hun ved, hvad hun taler om - for hun har været på slankekur det meste af sit liv. Som 12-årig begyndte hun for alvor at proppe sig med chokolade, kager og chips. Med en mor som var og er alkoholiker, blev maden en trøst, og som 14-årig var hun forvandlet til en tyk skolepige, der hurtigt blev klassens mobbeoffer.

- Jeg har tabt mig hundredevis af gange og taget det hele på lige så tit. Jeg ER bare ikke nogen salat- og vandpige. Jeg er et madøre, og hygge er lig med mad for mig. Det er egentlig ikke fordi, jeg har svært ved at gå på kur for en kort periode og tabe mig. Problemet er at holde vægttabet bagefter. Jeg ryger hurtigt tilbage i de usunde madvaner. For selv om jeg meget gerne vil være slank, så vil jeg jo også gerne spise den der jordbærkage, siger Jeanett med et smil.

5:2 Kuren

Hun har indtil videre tabt 16 kilo ved hjælp af 5:2 Kuren, der kræver, at man holder to ugentlige fastedage, hvor man kun må spise 500 kalorier pr. dag. En kur, der hjalp hende af med de første 11 kilo. 

- Og så faldt jeg i til jul, indrømmer hun og fortæller, at der også har været andre perioder, hvor hun ikke har orket at være på kur. Især når vægten bare har vist det samme ciffer i adskillige uger.

- Så mister jeg modet og finder på undskyldninger for at droppe det hele. For det nytter jo ikke noget alligevel, siger jeg til mig selv. Men efter et stykke tid går jeg i gang igen. For jeg vil jo gerne være hende den slanke og lykkelige kvinde med et højt selvværd.

LCHF

En anden kur, som hun også har fulgt og stadig gør, er LCHF. Kulhydraterne er skåret ned, og der er skruet op for fedtet. Faktisk kører Jeanett lige nu en kombination af de to kure, hvor hun på fastedagene spiser efter LCHF-principperne.

- Dog blev jeg lidt skuffet over LCHF, for man kan jo ikke bare mæske sig i fedt og fløde, som nogle påstår. Du skal stadig spise med måde, selv om du lever efter LCHF. Så uanset hvilken kur, jeg vælger, så er det bare hårdt arbejde  - og ikke særlig sjovt, når man bare heller vil gå ind til bageren i stedet for at gå forbi. Men jeg kæmper videre. Mit ønske er at komme ned på 72 kilo. Ikke længere ned end det. For så ligner jeg bare en afpillet kylling, og det ønsker jeg bestemt heller ikke, griner Jeanett.

 

Læs mere om Jeanett på www.hinsideshindberg.dk hvor hun blogger om sit liv og tanker – og om at være på kur ALTID. Eller tjek nogle af hendes madbilleder ud på instagram @jeanettveronica

 

Læs mere om