Gå til hovedindhold

Lader du vægten styre dit humør?

Er du typen der springer på vægten hver dag?

Er du typen der springer på vægten hver dag - eller måske endda flere gange dagligt?

Kan det ødelægge dit humør, hvis tallet ligger et par hundrede gram fra det tal, du havde håbet på?

Det er naturligt at vægten svinger

Din vægt kan svinge med flere kilo fra dag til dag afhængig af forskellige faktorer som væskeindtag, fyld i fordøjelsessystemet og menstruationscyklus. Og tallet på vægten har intet med dit reelle fedttab at gøre.

Hvis du er meget styret af tallet på vægten, kan det ligefrem spolere din motivation, hvis du ikke ser de ønskede fremskridt. At måle din succes i tallet på vægten svarer til udelukkende at kigge på speedometeret, når du kører bil.

Hvis du ikke værdiger GPS'en et blik, men kun er fokuseret på at holde en høj fart, vil du sandsynligvis køre forkert igen og igen. Og måske når du aldrig frem til dit bestemmelsessted. Hvis du derimod holder øje med GPS'en, kommer du sikkert frem - selv om farten var lavere. 

Måske føler du dig tryk ved at veje dig, fordi du på den måde kan tjekke, om "det går den rigtige vej". Men her er du nødt til at stole på dig selv - på det du ser i spejlet, og på det, du mærker. Du ved godt selv - uden at behøve en bedømmelse fra en maskine - om det går den rigtige vej.

Bliv gode venner med vægten - læs mere her...

Hold vægten ned med 30 mandler om dagen - læs hvordan her...

Mål din fedtprocent med Omron

 

Indeholder affiliatelinks

 

Læs mere om