13. december: Trøfler med hvid chokolade og citron
Opskrift på trøfler med hvid chokolade og citron
Skøn opskrift på trøfler af hvid chokolade med citrussmag
Opskriften giver ca. 30 trøfler
Ingredienser
180 g hvid sukkerfri chokolade
75 g usaltet smør
½ dl piskefløde
Nogle dråber citronolie eller appelsinlikør
Overtræk:
Smeltet chokolade, enten hvid eller mørk.
Fremgangsmåde
Smelt smør, chokolade og fløde sammen over vandbad og lad det afkøle.
Rør de få dråber essens eller likør i massen.
Lad massen afkøle og stivne i nogle timer.
Når massen er kold, triller du kugler af på størrelse som en lille valnød.
Køl jævnligt dine hænder i isvand, så chokoladen ikke smelter. Det er nødvendigt da hvid chokolade smelter hurtigere.
Overtræk dine kugler med enten hvid eller mørk chokolade. For et ekstra flot resultat kan du pynte dem med frysetørret hindbær eller blåbær mens chokoladen er blød.
Dagens julegodte:
4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld
8. december: Trøffelruller med ingefær
9. december: Ikke så syndige hindbærtrøfler
12. december: Abrikos-macadamiakonfekt
13. december: Hvid chokolade-citrontrøfel