Gå til hovedindhold

18. december: Marcipanbrød med nougat

marcipan
Bag ved dagens låge har vi gemt hele fire opskrifter i en. Se her hvordan du laver hjemmelavet sukkerfri appelsinmarcipan, hjemmelavet nougat, dit eget hasselnøddesmør og et flot hjemmelavet marcipanbrød.

Opskrift på marcipanbrød med nougat

Bag ved dagens låge har vi gemt hele fire opskrifter i en. Se her hvordan du laver hjemmelavet sukkerfri appelsinmarcipan, hjemmelavet nougat, dit eget hasselnøddesmør og et flot hjemmelavet marcipanbrød. 

Prøv også - Trøfler med kokos

Ingredienser 

Nougat

90 g mørk chokolade 70 %

120 g hasselnøddesmør

2 tsk. Sukrinmelis

Appelsinmarcipan

200 g mandler

2 spsk. Sukrinmelis

1 pasteuriserede æggehvider

½ appelsin

Overtræk

100 g mørk chokolade 70 %

1 spsk. frysetørret hindbær

 

Fremgangsmåde 

Smelt chokoladen over vandbad, tilsæt hasselnøddesmørret og rør, til blandingen er ensartet.

Smag til med Sukrinmelis.

Hæld nougatmassen i en 15 x 25 cm form beklædt med husholdningsfilm og sæt den på køl et par timer.

Smut mandlerne og lad dem tørre helt.

Blend mandlerne til fint mandelmel i en foodprocessor, tilsæt Sukrinmelis og rør æggehvide, fintrevet appelsinskal og 1 spsk. appelsinsaft i.

Saml marcipanen til en fast klump med hænderne og stil den på køl i en time.

Rul marcipanen ud i en firkant på 15 x 25 cm og læg nougaten over.

Rul nougat og marcipan sammen til en pølse og stil den på køl.

Smelt chokoladen over vandbad, overtræk marcipanbrødet med chokolade og pynt med frysetørrede hindbær.

Tip

Hasselnøddesmør kan købes færdig i helsekostbutikker, men du kan også lave det selv.

Rist hasselnøddekerner på en varm pande og gnub den brune hinde af i et rent viskestykke.

Blend nødderne i en foodprocessor, til olien trækker ud, og massen bliver cremet (ca. 20 min.).