Gå til hovedindhold

22. december: Abrikosguf

Bag ved dagens låge har vi gemt en opskrift på små chokoladeovertrukne abrikosbarer som smager fantastisk...

Opskrift på abrikosguf

Bag ved dagens låge har vi gemt en opskrift på små chokoladeovertrukne abrikosbarer som smager fantastisk.

Ingredienser 

300 g mandler

100 g tørrede abrikoser

2 spsk. Sukrin

1½ pasteuriserede æggehvider

Overtræk

150 g mørk chokolade 70 %

75 g hakkede mandler

Fremgangsmåde 

Blend mandlerne med skal til fint mandelmel i en foodprocessor.

Tilsæt abrikos i tern og Sukrin, hak blandingen godt igennem og rør æggehviden i.

Saml massen til en fast klump med hænderne og stil den på køl i en time.

Smelt chokoladen over vandbad og tril abrikosmassen til små brød eller kugler.

Overtræk med chokolade og drys med de hakkede mandler.

TIP

Foretrækker du en helt fin konsistens, kan du bruge færdiglavet (ikke fedtreduceret) mandelmel.

Dagens julegodte:

3. december: Æblechips

4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld

5. december: Æbleskiver

6. december: Konfektkage

7. december: Brunkager

8. december: Trøffelruller med ingefær

9. december: Ikke så syndige hindbærtrøfler

10. december: Nøddetærter

11. december: Snebolde

12. december: Abrikos-macadamiakonfekt

13. december: Hvid chokolade-citrontrøfel

14. december: Jule-pandekager

15. december: Nøddeknas

16. december: Ischokolade

17. december: Sunde superkugler

18. december: Marcipanbrød med nougat

19. december: Julemüsli

20. december: Julecookies

21. december: Chokoladehapsere

22. december: Abrikosguf