22. december: Abrikosguf
Opskrift på abrikosguf
Ingredienser
300 g mandler
100 g tørrede abrikoser
2 spsk. Sukrin
1½ pasteuriserede æggehvider
Overtræk
150 g mørk chokolade 70 %
75 g hakkede mandler
Fremgangsmåde
Blend mandlerne med skal til fint mandelmel i en foodprocessor.
Tilsæt abrikos i tern og Sukrin, hak blandingen godt igennem og rør æggehviden i.
Saml massen til en fast klump med hænderne og stil den på køl i en time.
Smelt chokoladen over vandbad og tril abrikosmassen til små brød eller kugler.
Overtræk med chokolade og drys med de hakkede mandler.
TIP
Foretrækker du en helt fin konsistens, kan du bruge færdiglavet (ikke fedtreduceret) mandelmel.
Dagens julegodte:
4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld
8. december: Trøffelruller med ingefær
9. december: Ikke så syndige hindbærtrøfler
12. december: Abrikos-macadamiakonfekt
13. december: Hvid chokolade-citrontrøfel
17. december: Sunde superkugler
18. december: Marcipanbrød med nougat