Gå til hovedindhold

7. december: Brunkager

Brunkager i dåse
Under dagens låge gemmer der sig en opskrift på de skønneste brunkager. De smager lige så godt som de originale, men er et noget sundere valg.

Under dagens låge gemmer der sig en opskrift på de skønneste brunkager. De smager lige så godt som de originale, men er et noget sundere valg.

Opskriften giver ca. 60 stk.

Ingredienser - Brunkager

200 g dadler

1 dl kokosolie

150 g mandelmel

70 g kokosfibre

1 tsk. kanel

¼ tsk. nelliker

½ tsk. kardemomme

1 æggehvide

50 g mandelflager

Fremgangsmåde - Brunkager

Hak dadlerne fint i en foodprocessor sammen med kokosolien.Tilsæt mandelmel, kokosfibre og krydderier og ælt blandingen godt sammen. 

Saml dejen, tril den til 2 cm store kugler og lad dem stå i køleskab i mindst 30 min.

Tryk kuglerne flade, læg dem på en plade og pensl med æggehvide.

Drys kagerne mandelflager og bag kagerne ved 180° i 10 min.

TIP

Kagerne her indeholder en stor mængde frugtsukker, og de skal derfor spises med måde, hvis du ønsker at tabe dig.