7. december: Brunkager
Under dagens låge gemmer der sig en opskrift på de skønneste brunkager. De smager lige så godt som de originale, men er et noget sundere valg.
Opskriften giver ca. 60 stk.
Ingredienser - Brunkager
200 g dadler
1 dl kokosolie
150 g mandelmel
70 g kokosfibre
1 tsk. kanel
¼ tsk. nelliker
½ tsk. kardemomme
1 æggehvide
50 g mandelflager
Fremgangsmåde - Brunkager
Hak dadlerne fint i en foodprocessor sammen med kokosolien.Tilsæt mandelmel, kokosfibre og krydderier og ælt blandingen godt sammen.
Saml dejen, tril den til 2 cm store kugler og lad dem stå i køleskab i mindst 30 min.
Tryk kuglerne flade, læg dem på en plade og pensl med æggehvide.
Drys kagerne mandelflager og bag kagerne ved 180° i 10 min.
TIP
Kagerne her indeholder en stor mængde frugtsukker, og de skal derfor spises med måde, hvis du ønsker at tabe dig.