Gå til hovedindhold

Æblekage med dadel og nøddetopping

Prøv denne lækre low carb æblekage - den smager fantastisk!

Prøv denne lækre low carb æblekage - den smager fantastisk!

Ingredienser - Æblekage med dadel og nøddetopping

50 g blødt smør

1 dl sukrin gold

½ dl yaconsirup (kan erstattes med agave, ahorn eller blot ekstra Sukrin Gold)

4 æg

1 dl syrnet mælkeprodukt (kan erstattes af den fede del af kokosmælken)

1 dl fedtreduceret mandelmel

2 spsk. FiberHUSK

2 spsk. kanel

2 tsk. bagepulver

3 æbler i tern

Topping:

200 g dadler

100 g hasselnødder

50 g smør

½ dl kokosmælk (eller piskefløde)

Fremgangsmåde - Æblekage med dadel og nøddetopping

Smør, Sukrin, yaconsirup, mælkeprodukt og æg piskes sammen og blandes med de tørre ingredienser. Æbleternene vendes i, og dejen hældes i en smurt form med en diameter på cirka 20 cm.

Kagen bages 20 minutter ved 180 grader.

Imens køres dadler, nødder, smør og kokosmælk i foodprocessoren til en ensartet masse og fordeles over kagen, der derefter bages færdig i 10 minutter.

FiberHUSK® bør ikke erstattes af HUSK®, idet HUSK® består af hele frøskaller og derfor har en anden volumen. 

Opskriften er udarbejdet af Sofia Sommer. Sofia er forfatter til de to lækre kogebøger ”Low carb lækkerier” og ”Familiens low carb favoritter”, som begge indeholder masser af opskrifter uden mel og sukker. Få mere inspiration på lowcarb.dk.