Gå til hovedindhold

Æblesmuldrekage

Dejlig opskrift på en klassisk æblekage med smuldredej. Denne æblesmuldrekage er uden rigtig sukker, men smager dejligt.

Opskrift på æblesmuldrekage

Dejlig opskrift på en klassisk æblekage med smuldredej. Denne æblesmuldrekage er uden sukker, men smager dejligt sødt. 

Ingredienser - Æblesmuldrekage

5 store æbler

1 spsk. kanel

Dej

50 g kokosfibre

50 g valsede byggryn (Ikke striks LCHF, byt ud med hakkede nødder)

50 g smør

50 g Sukrin Gold

50 g mandler

2 dl piskefløde

Prøv også denne gammeldags æblekage

Fremgangsmåde - Æblesmuldrekage

Skræl æblerne og skær dem i tern. Fordel dem i et ovnfast fad og drys med kanel.

Hak smør, kokosmel og byggryn (eller nødder) sammen til en løs smuldredej.

Hak mandlerne groft og tilsæt dem sammen med Sukrin Gold.

Fordel smuldredejen over æblerne og bag kagen i ovnen ved 180° i 45 min.

Servér kagen lun med kold flødeskum. 

Tip

Kagen kan også laves i små portionsforme, men så skal de bages ved 200° i 30 min.

Artiklen indeholder affiliate links.