Gå til hovedindhold

Æbletærte

Æbletærte opskrift som du trygt kan afprøve, hvis du er på LCHF.

(6-8 portioner)

Ingredienser - Æbletærte

2-2½ dl Sukrin (eller efter smag)
1 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
100 g mandler
50 g valnødder
3 æg
½ dl fløde
300 g hytteost (4%)
1 stort æble (ca. 150 g)
50 g mandelflager
Sukrin
Kanel
Smør

Tilbehør til æbletærte
Flødeskum eller cremefraiche
 

Fremgangsmåde - Æbletærte

Tænd ovnen på 200°. Bland Sukrin, kanel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Mal mandler og valnødder i en blender og vend det i skålen. Rør æg, fløde og hytteost glat i en blender og hæld det i skålen med det tørre.
Fyld dejen til æbletærte i en smurt (tærte)form. Skær æblet i både og læg æblebåde, mandelflager, lidt ekstra Sukrin og kanel over. Læg et par smørklatter over din æbletærte og bag den midt i ovnen i ca. 20 min.
Server den lune æbletærte med flødeskum eller cremefraiche.

Tip: Sukrin er et sødestof – kan bl.a. købes i helsekostbutikker og på nettet.

Smurt eller ej
Om formene skal smøres eller ej, når du bager LaCHF-bagværk, må lidt komme an på en prøve hjemme hos dig selv. Annika Rogneby, der har skrevet en bog om at bage uden sukker, smører aldrig sine teflonforme, mens silikoneformene får en gang neutral olie. Fakta er, at bagværket opfører sig anderledes, end når der er hvedemel i.
 

 

 

 

Artiklen indeholder affiliate-links.