Gå til hovedindhold

Bøf Bearnaise

Den bedste opskrift på Bøf Bearnaise, serveret med blomkålspure.

Opskrift på Bøf Bearnaise med blomkålspure

Skøn opskrift på klassisk Bøf Bearnaise, serveret med blomkålspure. 

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser - Bøf Bearnaise

400 g oksemørbrad

1 tsk. smør

Salt og peber

Ingredienser - Bearnaisesovs

200 g smør

½ løg

5 korn hvid peber

1 stilk frisk persille

2 spsk. eddike

2 spsk. vand

3 æggeblommer

½-1 tsk. estragon

Salt

Ingredienser - Blomkålspuré

Blomkål

½-1 dl fløde

Salt og peber

Tilbehør til retten

Salat

2-3 peberfrugter

1 rødløg

Persille

Lynstegt svinemørbrad med blomkålsris

Fremgangsmåde - Bøf Bearnaise

Smelt smørret og sæt det til side.

Skræl og hak løget i små tern. Læg løget i en kasserolle sammen med peberkorn, persille, eddike og vand.

Lad det koge, til halvdelen af vandet er fordampet.

Si peberkorn og persille fra og hæld resten tilbage i kasserollen.

Placér kasserollen med sovsen over en gryde med småkogende vand.

Tilsæt æggeblommer og pisk, til sovsen er cremet.

Vær opmærksom på, at sovsen aldrig må koge.

Fjern kasserollen og tilsæt det smeltede smør. Smag til med estragon og salt.

Fremgangsmåde - Blomkålspure

Skær blomkålen i mindre stykker og kog den i letsaltet vand i 10-15 min.

Hæld vandet fra og læg blomkålen i en blender. Tilsæt fløde og blend det til en fin puré. 

Hæld puréen tilbage i kasserollen og lad det koge op.

Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt mere fløde.

Færdiggør retten

Grill eller steg oksekødet i ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber. 

Skær salat, peberfrugt og rødløg og anret det på fire tallerkner.

Skær kødet i skiver og læg det oven på salaten.

Fordel blomkålspuréen på tallerknerne og pynt med persille.

Lam med jordbær-spidskålssalat

 

Læs mere om