Gå til hovedindhold

Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner

En supersund grøntsagssuppe med lækker krydderolie og ristede solsikkekerne på toppen.

Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner

Opskriften er beregnet til 2 personer

Ingredienser - Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner

1 lille blomkål

1 lille pastinak

1 porre

1 dl piskefløde

Salt

1 bdt. persille

1 dl olivenolie

1 tsk. stødt kardemomme

1 dl solsikkekerner

Fremgangsmåde - Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner

Skær blomkål, pastinak og porre i mindre stykker. Kom grønsagerne i en gryde og dæk lige akkurat med vand.

Kog, til alle grønsagerne er møre. Blend suppen til en ensartet creme.

Tilsæt fløde, kog suppen op og smag til med salt.

Pluk persillen og blend den med ¾ dl olie og kardemomme.

Rist solsikkekernerne i resten af olien, til de er lysebrune.

Servér suppen med krydderolie på toppen og et drys solsikkekerner.