Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner
Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner
Opskriften er beregnet til 2 personer
Ingredienser - Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner
1 lille blomkål
1 lille pastinak
1 porre
1 dl piskefløde
Salt
1 bdt. persille
1 dl olivenolie
1 tsk. stødt kardemomme
1 dl solsikkekerner
Fremgangsmåde - Cremet grønsagssuppe med krydderolie og ristede solsikkekerner
Skær blomkål, pastinak og porre i mindre stykker. Kom grønsagerne i en gryde og dæk lige akkurat med vand.
Kog, til alle grønsagerne er møre. Blend suppen til en ensartet creme.
Tilsæt fløde, kog suppen op og smag til med salt.
Pluk persillen og blend den med ¾ dl olie og kardemomme.
Rist solsikkekernerne i resten af olien, til de er lysebrune.
Servér suppen med krydderolie på toppen og et drys solsikkekerner.