Gå til hovedindhold

Derfor er fedt så vigtigt

Slip din fedt forskrækkelse og lær hvorfor fedt er så vigtigt

Husk fedtet

Når du spiser efter LCHF-principperne, kommer en meget stor del af madens energi fra fedt. Det lyder mærkeligt i manges ører, men der sker det, at kroppen begynder at bruge af det oplagrede fedt.

Eftersom du søger at undgå kulhydrater som sukker, brød, ris og pasta, producerer kroppen ikke insulin, og det betyder, at det lagrede fedt lettere frigøres og kan forbrændes. Et højere fedtindhold i maden gør dig mæt i længere tid.

Når kulhydraterne skæres ned, er de to andre hovedbestanddele i kosten tilbage, nemlig fedt og protein. Og proteiner egner sig dårligt til at bruge som energi, så fedtet ender med at blive kroppens hovedenergikilde.

Med andre ord kan du tabe dig uden at være plaget af sult.

 

Drop vejeriet

Når du spiser efter LCHF-principperne, behøver du ikke at veje maden. For der er ikke særlig stor risiko for, at du spiser for meget mad og får for mange kalorier. 

Forklaringen er, at både proteiner og fedt – i modsætning til kulhydraterne – gør dig hurtigt mæt og holder dig mæt længere.

Desuden får du en jævn energikurve og undgår store udsving i blodsukkeret, når du holder dig til LCHF-kost – og det er ofte svingningerne, der får os til at spise for meget.

Af Ulrika Davidssen

 

Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Slankeklubbens webshop!

Kun 20,- per stk.

 

 

Læs mere om