Gå til hovedindhold

Diana holder vægten med LCHF

Diana Kaiser kæmpede i mange år med at holde vægten, der svingede op og ned. Indtil hun læste om LCHF. Så skar hun ned på kulhydraterne, skruede op for fedtet – og endelig slap hun af med yoyo-vægten.

Navn: Diana Kaiser

Alder: 40 år

By: Allerød

Job: Autoriseret klinisk diætist

Status: Gift og mor til en pige og dreng

 

Diana Kaiser kæmpede i mange år med at holde vægten, der svingede op og ned. Indtil hun læste om LCHF. Så skar hun ned på kulhydraterne, skruede op for fedtet – og endelig slap hun af med yoyo-vægten.

Diana var bange for at dø

Der var gået for meget chokoladekiks, pastaretter, saftevand og brød i den, indså Diana Kaiser under en ferie i Frankrig.

På gulvet foran hende lå hendes mand og legede med deres søn Oliver på dengang halvandet år. Diana selv sad i en sofa og  var alt for stor til at lege med.

125 kilo havde efterhånden fordelt sig på hendes krop, og hun blev klar over, at det ikke længere kun var et spørgsmål om at kunne lege med. Det var også et spørgsmål om at være i live og se sin søn vokse op. 

- I begyndelsen handlede det mere om, at jeg var træt hele tiden og ikke orkede noget, men til sidst var det simpelthen frygten for at dø, der fyldte det hele, fortæller 40-årige Diana Kaiser. 

Yoyo-vægt

Så Diana gik på kur efter Vægtkonsulenternes program - og tabte næsten 50 kilo på et år. Nu var hun slank og glad, men hun kæmpede for at holde vægten. 

- Jeg følte, at jeg var på kur konstant og skulle hele tiden tænke over, hvad jeg puttede i munden. Hvis jeg bare slækkede en lille smule, kunne jeg i løbet af et par dage tage 3-4 kilo på, siger Diana.

Sådan gik der 10 år, hvor Dianas badevægt svingede op og ned. Indtil hun en dag læste om LCHF - Low Carb High Fat - i forbindelse med sit job som diætist.

Stabil vægt med LCHF

Hun besluttede sig for at prøve at spise efter principperne, og efter kun få dage kunne hun mærke en markant forskel. 

- Min sukkertrang forsvandt, og jeg følte mig mæt på en helt anden måde og i længere tid. Før hen tænkte jeg jo kun på, hvad jeg skulle have at spise i løbet af dagen, men nu fik jeg et mere naturligt forhold til mad, siger Diana, der endelig fik styr på sin yoyo-vægt, der siden har ligget stabilt.

- I dag spiser jeg som udgangspunkt altid LCHF. Men jeg er ikke så striks, at jeg ikke kan blive inviteret ud at spise, Men det er slet ikke så svært at leve efter LCHF. De fleste kan jo godt lide kød, sovs og grønsager, siger Diana. 

Hele familien spiser efter LCHF 

- Vi gør alle det, der er bedst for vores børn - uanset om man vælger LCHF til eller fra. Men hjemme hos os har vi alle valgt at spise LCHF til alle måltider. Mine to børn, 11-årige Victoria og 14-årige Oliver, har LCHF-madpakker med, jeg har LCHFmadpakke med, og min mand har en kantineordning, hvor det er nemt at vælge LCHF.

LCHF er for alle

Det er min overbevisning, at LCHF er godt for alle, og når jeg vælger at spise efter det, fordi jeg mener, at det er det rigtige, ville det være forkert af mig ikke også at dele den kostform med mine børn. 

Når mine børn er sammen med venner og familie, så spiser de det, de har lyst til, og som bliver serveret. Jeg indrømmer også gerne, at jeg bestikker dem i det omfang, jeg kan komme til det. Min datter fik fx et akvarium med fisk, fordi hun ikke spiste slik i tre måneder, og min søn får kontanter. Jeg forbyder dem det ikke, men med et væddemål er det deres eget valg.

 

Diana Kaiser har udgivet bogen ”Ned i vægt med LCHF”.

LÆS OGSÅ: 

Marianne har tabt 32 kilo med LCHF

Sådan fungerer LCHF