Gå til hovedindhold

En god start på 2016 med nye LCHF-opskrifter

Køber du Familie Journal i denne uge, får du et stort hæfte med lækre LCHF-opskrifter

Med denne uges Familie Journal følger et stort hæfte om LCHF. Du får gode tips til det nye år samt lækre opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og dessert.

Nogle af opskrifterne indeholder under 500 kcal og kan derfor også bruges, hvis du følger 5:2 Kuren.

Se også: Johanne tabte 18 kilo med LCHF

I hæftet finder du bl.a LCHF-opskrifter på:

  • Bacon-kokotter
  • Sesambrød
  • Knækbrød
  • Croque madame
  • Koteletter i fad
  • Citronkager med mascarpone-creme
  • Salte lakridsmandler med hindbær

Hæftet kan købes med Familie Journal fra mandag d. 28. december 2015.

Nedenfor får du en lille smagsprøve fra hæftet

Opskrift på gryderet

389 kcal/port.

(5 pers.)

800 g spidskål
150 g bacon i tern
500 g oksekød 3-7% fedt
25 g smør
200 g friskost med hvidløgssmag
2 dl bouillon
2 tsk. løgpulver
Friskkværnet peber
Evt. ekstra salt
Evt. friske krydderurter og lidt frisksnittet spidskål til pynt

Fremgangsmåde til gryderet

Svits baconternene i smør, til de har taget lidt farve. Tilsæt det hakkede oksekød sammen med løgpulver og peber. Fjern stokken fra spidskålet og skær den i tynde strimler med en skarp kniv. Tilsæt det snittede kål ad nogle gange (det falder hurtigt sammen og fylder mindre) og svits det med i 3-4 min. Opløs bouillonterningen i kogende vand og tilsæt det. Tilsæt friskosten og lad det småkoge i 5-10 min. Smag til med friskkværnet peber og evt. ekstra salt. Drys med friske krydderurter og gerne lidt frisksnittet spidskål inden servering.