Gå til hovedindhold

Få styr på dit blodsukker

Hvis der går for længe mellem dine måltider, eller hvis dine måltider i for høj grad består af hurtige kulhydrater, kender du sikkert fornemmelsen af pludselig at være desperat sulten. Du sveder, er svimmel, ryster på hænderne, og du skal have mad omgående

Få styr på dit blodsukker

Hvis der går for længe mellem dine måltider, eller hvis dine måltider i for høj grad består af hurtige kulhydrater, kender du sikkert fornemmelsen af pludselig at være desperat sulten. Du sveder, er svimmel, ryster på hænderne, og du skal have mad omgående. I disse situationer vil du sikkert opleve, at du kan blive ved med at spise og spise uden at blive mæt.

Selv når du kan mærke, at din mavesæk er udspilet, føler du stadig trang til mere mad. Årsagen er, at dit blodsukker er for lavt. Og det skyldes, at du har ventet for længe med at spise. Måske har du ignoreret din sult, fordi du havde andet at tage dig til. Eller måske har du ikke haft adgang til et ordentligt måltid mad. 

Se her, hvordan du får et stabilt blodsukker

Én ting er sikker: Du gør ikke dig selv en vægttabstjeneste ved at udskyde dine måltider så længe, at dit blodsukker er helt i bund. Kroppen formår så rigeligt at kompensere, når du først går i gang med at spise. Derfor gør du klogest i ikke at springe måltider over. Hav altid en pose nødder i tasken, så du ikke bliver overrasket af et synkende blodsukker. Og kig nærmere på din morgenmad. 

Læs også: Æblecidereddike giver dig et mere stabilt blodsukker

Den rigtige morgenmad holder blodsukkeret stabilt

Det bedste råd mod ustabilt blodsukker er at skifte smoothies, grød, skyr, frugt og lignende ud med masser af grønt, protein og gode fedtstoffer. Lav for eksempel en omelet med en råkost af gulerødder, spidskål og mandler med en god nøddeolie.

Måske tiltaler tanken om protein og grønt til morgenmad dig ikke umiddelbart, men prøv det i bare en uge og mærk forskellen. Hvis ikke det har haft den ønskede effekt, kan du jo altid gå tilbage til din foretrukne morgenmad. 

Vil du købe billige helseprodukter - med rabat? Find din rabatkode her...

Indeholder affiliatelinks