Gå til hovedindhold

Fish and chips med chiakarse og remouladesalat

Dette er en sundere version af den klassiske ret ”fish and chips.”

Fish and chips med chiakarse og remouladesalat

Dette er en sundere version af den klassiske ret ”fish and chips.”

Opskriften på fish and chips er beregnet til 4 personer

Ingredienser - Fish and chips 

Fritter

700-800 g knoldselleri

2 spsk. olivenolie

Havsalt

Remouladesalat

200 g gulerødder

250 blomkål

1 rødløg

50 g syltede agurker,

1 dl mayonnaise

1 dl skyr

2 tsk. karry

1 tsk. gurkemeje

Salt og peber

4 spsk. karse, fx chiakarse (se hvordan du laver chiakarse her)

Fisk

600 g torsk (andre typer hvid fisk kan bruges)

2 æg

1 dl alm. mandelmel

½ dl kokosfibermel

1 dl alm. revet kokosmel

Salt og peber

2 spsk. karse, fx chiakarse (se hvordan du laver chiakarse her)

Kokosolie til stegning

Andet

1 citron i både

Fremgangsmåde - Fish and chips 

Skræl knoldselleri og skær den ud i lange strimler. Vend dem godt rundt med olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 225° i 30-35 minutter. Rør undervejs.

Skær gulerødder og blomkål ud i små stykker og blanchér dem i kogende vand i 2-3 minutter. Grønsagerne skal stadig have bid. Dræn grønsagerne og skyl dem i koldt vand.

Hak rødløg og syltede agurker fint, og bland dem med gulerødder og blomkål.

Rør mayonnaise, skyr, karry og gurkemeje sammen og smag til med salt og peber.

Vend dressingen sammen med grønsagerne og drys med karse.

Skær torsken ud i mindre stykker. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. B

land mandelmel, kokosfibermel, revet kokos, salt, peber og karse sammen i en anden skål.

Vend først torskestykkerne i sammenpisket æg og dernæst i melblandingen.

Steg dem 3-4 minutter på hver side.

Servér de sprøde fiskestykker med fritter, remoulade og citronbåde.

*Gavebeviset er gyldigt indtil d. 31/3-16.