Gå til hovedindhold

Flødeboller med kokos og pistacie

Til den søde tand, er de her LCHF-flødeboller med kokos og pistacie super gode. Flødebollerne er bedst samme dag, som de er lavet.

Opskrift på flødeboller med kokos og pistacie

Til den søde tand, er de her LCHF-flødeboller med kokos og pistacie super gode. Flødebollerne er bedst samme dag, som de er lavet.

Opskriften er til 16 stk.

Du kan også lave sunde superkugler

Ingredienser - flødeboller med kokos og pistacie

120 g mandler
1 spsk. agavesirup
2 spsk. pasteuriseret æggehvide
2 blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. vanilje
2 dl Sukrin melis
300 g mørk chokolade
2 spsk. kokos
Evt. hakkede pistacienødder

Prøv også: Hjemmelavet bounty

Fremgangsmåde - flødeboller med kokos og pistacie

Blend mandlerne med skal til fint mandelmel, tilsæt sirup og æggehvider og ælt det sammen til en ensartet marcipanmasse. Rul marcipanen ud i 2 mm’s tykkelse og udstik 8 cirkler med en diameter på 4 cm.

Bag marcipancirklerne ved 200° i 8 min. og lad dem køle helt af. Udblød husblassen i koldt vand og pisk hviderne stive med vanilje og Sukrin melis. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, og pisk den i æggehviderne i en tynd stråle. Kom hviderne i en sprøjtepose, sæt en top på hver bund og stil dem i køleskabet i 1 time.

Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, pynt med kokos eller evt. hakkede pistacienødder og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

TIP: Flødebollerne er bedst samme dag, som de er lavet. Sukrin stabiliserer ikke hviderne helt så godt som sukker, så efter en dags tid vil skummet falde sammen.

Prøv også: Choko-kokos proteinbar

Artiklen indeholder affiliate links.