Gå til hovedindhold

Gulerodsboller - Low carb og glutenfri

Snup en low carb gulerodsbolle til morgenmad, det er både let og lækkert! Prøv vores low carb opskrift på gulerodsboller...

Gulerodsboller  (12 stk.)

Snup en low carb gulerodsbolle til morgenmad, det er både let og lækkert! 

Prøv også vores opskirft på gulerodsboller til 5:2 Kuren

Ingredienser - Gulerodsboller

8 æg

1 dl skyr, fromage frais eller græsk yoghurt (kan erstattes med den fede del af en dåse kokosmælk)

½ dl olivenolie

2 store revne gulerødder

½ dl FiberHUSK® (Sponsoreret link)

2-2½ dl fedtreduceret sesammel fra Funktionel mad (kan erstattes med andre typer fedtreduceret mel) (Sponsoreret link)

2 tsk. salt

4 tsk. bagepulver

Prøv også vores langtidshævede boller med hasselnødder

Fremgangsmåde - Gulerodsboller

De våde ingredienser blendes eller piskes, hvorefter først gulerødderne og derefter de tørre ingredienser blandes i.

Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig. Hvis dejen er for våd til at kunne formes til boller, tilsættes lidt ekstra sesammel.

Der formes 12 små boller, der pensles med æg eller olie, eventuelt drysses der med lidt kerner eller birkes.

Bollerne bages ved 2000 i cirka 15 minutter.

FiberHUSK® bør ikke erstattes af HUSK®, idet HUSK® består af hele frøskaller og derfor har en anden volumen.

Opskriften er udarbejdet af Sofia Sommer. Sofia er forfatter til de to lækre kogebøger ”Low carb lækkerier” (Sponsoreret link) og ”Familiens low carb favoritter”(Sponsoreret link), som begge indeholder masser af opskrifter uden mel og sukker. Få mere inspiration på lowcarb.dk.