Gå til hovedindhold

Gulerodskage med cream cheese

Hvis du oplever, at familie og venner er skeptiske over for sunde opskrifter, så prøv at lave denne gulerodskage til dem. Den krydrede smag af gulerodskage fuldendes af den tykke cream cheese frosting med citron.

Hvis du oplever, at familie og venner er skeptiske over for sunde opskrifter, så prøv at lave denne gulerodskage til dem. Den krydrede smag af gulerodskage fuldendes af den tykke cream cheese frosting med citron. 

(Gulerodskage til 4 personer)

Ingredienser - Gulerodskage

Gulerodskage

50 g Sukrin Gold
10 g smør
60 g Bodylab Whey 100 proteinpulver med vanilje
30 g glutenfri havregryn
20 g affedtet mandelmel
5 g loppefrøskaller
1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1-2 tsk stødt nellike
1 knsp salt
300 g gulerod
1 æg
100 g æggehvide

Frosting til gulerodskagen
150 g Philadelphia smøreost
50 g Sukrin Melis
1 spsk vaniljeessens
Revet skal fra 1Ž4 økologisk citron

SE OGSÅ: Tab dig med honning og kanel

Fremgangsmåde - Gulerodskage

Gulerodskagen

Smelt Sukrin Gold og smør i en gryde. Bland proteinpulver, havregryn, mandelmel, loppefrøskaller, bagepulver, krydderier og salt godt

i en skål. Riv guleroden og vend den i blandingen. Tilsæt æg og æggehvide sammen med det smeltede smør og Sukrin Gold – rør det hele godt
sammen.

Fordel dejen i en springform, smurt med smør eller foret med bagepapir, og bag gulerodskagen i 25 minutter ved 160 grader. Når gulerodskagen er bagt, stilles den til afkøling.

Frosting
Rør Philadelphia og Sukrin Melis sammen. Tilsæt vaniljeessens og citronskal og smag til. Smør frostingen i et jævnt lag ud over den afkølede gulerodskage og lad glasuren sætte sig i 10-15 minutter, inden kagen spises.

PR. 100 GRAM
Protein 13,4 g
Kulhydrat 8,7 g
Fedt 9 g
Fiber 3,1 g
Kalorier 174

 

Opskriften er fra bogen "Proteiner" af Morten Svane ved forlaget People's Press

 

 

 

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Vil du have fingrene i flere glutenfri opskrifter?

Bemærk: Efter køb sendes hæfterne som pdf'er til din mail.