Gå til hovedindhold

Hjemmelavede flæskesvær med og uden chili

Der er ikke noget bedre end lune, sprøde flæskesvær.

Ingredienser - Hjemmelavede flæskesvær med chili

200 g svær

½ l vand

1 spsk. salt

5 peberkorn

2 piri piri chili

½ dl olie

1 tsk. groft salt

½ tsk. paprika

¼ tsk. cayennepeber

Fremgangsmåde - Hjemmelavede flæskesvær med chili

Skær sværen i strimler og kog vandet op med salt, peberkorn og chili.

Kog sværene i vandet i 15 min. 

Hæld vand og krydderier fra og dup sværene tørre med køkkenrulle. 

Varm olien godt op på en pande og tilsæt sværene. 

Steg sværene, til de er gyldne og sprøde, vend dem et par gange undervejs. 

Lad sværene dryppe af på et stykke køkkenrulle. 

Med chili:

Bland salt, paprika og cayennepeber og drys blandingen på sværene.

Husk et stænklåg til panden for de sprutter.

Prøv også, hjemmelavede rodfrugtchips med aioli

Lav dine egne sunde grønkålchips - de smager fantastisk