Gå til hovedindhold

Hjemmelavet is med kokos og jordbær-coulis

Der er ikke noget bedre end hjemmelavet is til dessert. Her får du en nem opskrift på lækker hjemmelavet is med kokos og jordbær-coulis.

Ingredienser - hjemmelavet is med kokos og jordbær-coulis

4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. Birkesød eller andet sødemiddel på strøform
1 vaniljestang
3 dl piskefløde
165 ml kokosmælk (1 lille dåse)
50 g kokosmel

Jordbærcoulis
60 g frosne jordbær
1 tsk. Birkesød eller andet sødemiddel på strøform

 

PRØV OGSÅ: Lavkarbo cheesecake med jordbær

 

Fremgangsmåde - hjemmelavet is med jordbær-coulis

Pisk æggeblommer, sødemiddel og kornene fra vaniljestangen til en lys, luftig masse.

Pisk fløden til fast flødeskum.

Rør kokosmælk og kokosmel forsigtigt ind i æggemassen. Vend ægge-kokosmassen
forsigtigt i flødeskummet, hæld ismassen i en form og frys den til is – mindst 12 timer.

Tag isen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.

 

Jordbærcoulis
Jordbærcoulis laves samme dag som servering og stilles på køl.

Blend de let optøede jordbær og sødemiddel til en homogén masse.

 

PRØV OGSÅ: Lavkarbo-blåbær-pannacotta

 

Opskriften på kokosis er fra ”Stop yoyo-vægten”, der er udkommet på Politikens Forlag, er på 203 sider og koster 250 kr. Bogen indeholder i alt 62 opskrifter

.