Hjemmelavet is med kokos og jordbær-coulis
Ingredienser - hjemmelavet is med kokos og jordbær-coulis
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. Birkesød eller andet sødemiddel på strøform
1 vaniljestang
3 dl piskefløde
165 ml kokosmælk (1 lille dåse)
50 g kokosmel
Jordbærcoulis
60 g frosne jordbær
1 tsk. Birkesød eller andet sødemiddel på strøform
PRØV OGSÅ: Lavkarbo cheesecake med jordbær
Fremgangsmåde - hjemmelavet is med jordbær-coulis
Pisk æggeblommer, sødemiddel og kornene fra vaniljestangen til en lys, luftig masse.
Pisk fløden til fast flødeskum.
Rør kokosmælk og kokosmel forsigtigt ind i æggemassen. Vend ægge-kokosmassen
forsigtigt i flødeskummet, hæld ismassen i en form og frys den til is – mindst 12 timer.
Tag isen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.
Jordbærcoulis
Jordbærcoulis laves samme dag som servering og stilles på køl.
Blend de let optøede jordbær og sødemiddel til en homogén masse.
PRØV OGSÅ: Lavkarbo-blåbær-pannacotta
Opskriften på kokosis er fra ”Stop yoyo-vægten”, der er udkommet på Politikens Forlag, er på 203 sider og koster 250 kr. Bogen indeholder i alt 62 opskrifter