Gå til hovedindhold

Hjemmelavet pesto med basilikum

Pesto kan laves med et utal af krydderurter, nødder og olietyper – alt efter, hvad den skal bruges til. Her får du opskriften på en skøn hjemmelavet pesto med basilikum.

Opskrift på hjemmelavet pesto med basilikum

Pesto kan laves med et utal af krydderurter, nødder og olietyper – alt efter, hvad den skal bruges til. Her får du opskriften på en skøn hjemmelavet pesto med basilikum.

Prøv også: Courgettepasta med pesto og bacon

Ingredienser - Hjemmelavet pesto med basilikum

1 dl Græsk jomfruolivenolie - Køb det her

1 tsk. groft salt

30 g pinjekerner

30 g granaost

1 lille fed frisk hvidløg

1 stort bundt eller en stor potte basilikum

Prøv også: Grøntsagslasagne med pesto

Fremgangsmåde - Hjemmelavet pesto med basilikum

Find en foodprocessor eller morter frem. Brug helst ikke en blender – den pisker for meget luft i pestoen. Hæld olivenolie, salt, pinjekerner og granaost skåret i mindre stykker ned i skålen. Hak hvidløgsbladene groft eller snit hvidløget fint, pil bladene af basilikumstilkene og læg hvidløg og basilikumblade i skålen til de øvrige ingredienser. Kør kortvarigt med maskinen eller vær ihærdig med støderen i morteren. Opbevar din pesto koldt, til den skal bruges – den vinder ved nogle timers hvile, men skal bruges inden for et par døgn. Pestoen er fremragende til nykogte kartofler og pasta eller som dyppelse sammen med godt, langtidshævet brød.

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs mere om