Husk proteinerne under dit vægttab!
Proteiner til dit vægttab
Protein er kroppens byggesten og hjælper til at opretholde muskelmassen under et vægttab. Protein stabiliserer blodsukkeret, og så mætter det forrygende godt.
Proteiner i kød
Kød, fisk og fjerkræ er gode kilder til protein. Men sørg for at variere dit kødindtag og spar på det røde og forarbejdede kød.
Minioversigt over de forskellige kødtypers proteinindhold:
• Tun: 27 g
• Kylling: 26 g
• Rejer: 24 g
• Roastbeef: 22 g
• Røget laks: 21 g
• Æg: 13 g
Proteiner i mælkeprodukter
Mælkeprodukter har forskelligt næringsindhold, så det er ikke ligegyldigt, hvad du spiser til morgenmad eller laver dressing af.
Gå efter højt proteinindhold, da protein mætter godt.
Oversigt over de mest anvendte mælkeprodukter:
Bemærk: Der kan dog være forskel fra mærke til mærke, så tjek deklarationen.
• Skyr: 11 g protein, 3,5 g kulhydrat
• Fromage frais: 8,5 g protein, 4,2 g kulhydrat
• Græsk yoghurt: 6,3 g protein, 4,3 g kulhydrat
• Yoghurt naturel: 3,8 g protein, 3,8 g kulhydrat
• Cremefraiche 38%: 2,1 g protein, 2,7 g kulhydrat.
SE OGSÅ: Hent masser af LCHF-opskrifter her >>
![]() |
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Slankeklubbens webshop! Kun 20,- per stk. |