Gå til hovedindhold

Hvedeknopper – Glutenfri og Low carb

Her får du en skøn opskriften på glutenfri og Low carb-hvedeknopper

Opskrift på hvedeknopper – Glutenfri og Low carb

Traditionen tro spiser mange danskere hveder aftenen før Store Bededag, men som du kan læse her, så er de traditionelle hveder ikke det sundeste valg, og slet ikke hvis du ønsker at slanke dig. 

Derfor er vi rigtig glade for, at vi har fået lov til at dele Low carb-ekspert Sofia Sommers opskrift på hvedeknopper med jer. 

Hvedeknopperne i Low carb-udgaven er en absolut rimelig erstatning, hvis Sofia selv skal sige det, og vi glæder os til at smage!

Opskriften giver 12 hvedeknopper.

Ingredienser - Hvedeknopper

8 æg
Den fede del af en dåse kokosmælk (cirka 1 dl). Du kan også bruge 1 dl creme fraiche eller græsk yoghurt, hvis du ikke er til kokosmælk.
100 gram smeltet smør
1/2 dl FiberHusk
1 1/2 dl fedtreduceret mandelmel
6 spsk. sukrin gold
1 tsk. kardemomme
4 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde - Hvedeknopper

De våde ingredienser blendes eller piskes, hvorefter de tørre blandes og røres i.

Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.

Hvis dejen er for våd til at kunne formes til boller, tilsættes lidt ekstra mandelmel.

Der formes 12 små boller, der sættes helt tæt på bagepladen, de hæver nemlig ikke lige så meget som en hvededej.

Bollerne pensles med æg eller smeltet smør og bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Hvedeknopperne skæres over og ristes i ovnen eller på brødrister - de skal have lidt længere end de traditionelle hveder, hvorefter de serveres med tandsmør!

Velbekomme!

Opskriften er lavet af Sofia Sommer, der har siden Lowcarb.dk. 

 

Vil du have fingrene i flere glutenfri opskrifter?

Bemærk: Efter køb sendes hæfterne som pdf'er til din mail.

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Læs mere om