Gå til hovedindhold

Ja eller nej: Det må du spiser ifølge LCHF's principper

Her er lister på de madvarer, du må spise og ikke må spise på LCHF
Det må du spise når du følger LCHF-principperne. vi giver dig lister med ja-, nej- og lidt men godt-mad.

Af Ulrika Davidsson
Her er en praktisk liste over, hvilke madvarer du kan spise – og hvilke du skal holde dig fra, når du spiser efter LCHF principperne.

Ja-mad

Mælkeprodukter (mælk, kærnemælk, yoghurt naturel, ost, hytteost, cremefraiche, piskefløde og smør)
Fed ost som brie, camembert, feta, gorgonzola, mozzarella, gedeost og parmesan
Oksekød, svinekød, lammekød, kylling, fisk, skaldyr (skær ikke det synlige fedt væk)
Grønsager (både friske og frosne): Blomkål, kål, broccoli, squash, løg, asparges, bambusskud, auberginer, tomat, peberfrugt, avocado, spinat og agurk
Al slags salat (f.eks. rucola, romaine, iceberg,spinat)
Krydderier (inkl. salt, men ikke salt som indeholder glutamat)
Friske krydderier
Hjemmelavet sovs (uden kulhydrater)
Dressing af raps-, avocado-, macademia-, hørfrø, olivenolie m.f og eddike (eller citron)
Mayonnaise
Hørfrø
Oliven
Kokosfedt (fås i helsebutikker)
Æg (helst økologiske, som indeholder mere omega-3)


 

Lidt, men godt-mad

Bønner og linser
Frugt
Nødder, mandler og solsikkekerner
En lille smule chokolade (med mindst 70% kakao)
 

Nej-mad

Kartofler og kartoffelbaserede produkter
Ris og risprodukter
Majs og majsprodukter, f.eks. cornflakes
Kornprodukter som pasta, brød, kiks og grød
Pølser og andre blandingsprodukter
Alt sukker og søde sager som slik, kager og sukkersødede drikke
Margarine, omega-6-rige madolier som majs, solsikke- og peanutolie
Færdigretter – de indeholder næsten altid mere end 10% kulhydrat

En anden god huskeregel er at kigge på varedeklarationerne: Hvis der er under 10 g kulhydrat pr. 100 g, er det godt.

Læs mere om