Gå til hovedindhold

Jordskokkesuppe

Prøv denne lækre cremede jordskokkesuppe

Opskrift på jordskokkesuppe

Opskriften på jordskoksuppe er til 4 personer.

Ingredienser - Jordskokkesuppe

500 g jordskokker
1½ l hønsebouillon eller suppe
50 g smør
2 æggeblommer
2 spsk. johannesbrødkernemel (til jævning)
Salt og peber
Sherry

PRØV OGSÅ: Svinekød med peanutbutter

Fremgangsmåde - Jordskokkesuppe

Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i bouillonen.

Blend jordskokkerne med stavblender og hæld dem tilbage i bouillonen.

Jævn suppen med en bolle rørt af smør og mel. Lad den koge ca. 5 minutter herefter.

Pisk æggeblommerne med en lille smule suppe, inden de tilsættes den store portion – og suppen må ikke koge herefter.

Smag til med salt, peber og sherry.

Vidste du..
…at rå jordskok har en nøddeagtig smag, mens den som kogt har en sødlig og let bitter smag?
 

PRØV OGSÅ: Rodfrugtchips med aioli