Jordskokkesuppe
Opskrift på jordskokkesuppe
Opskriften på jordskoksuppe er til 4 personer.
Ingredienser - Jordskokkesuppe
500 g jordskokker
1½ l hønsebouillon eller suppe
50 g smør
2 æggeblommer
2 spsk. johannesbrødkernemel (til jævning)
Salt og peber
Sherry
PRØV OGSÅ: Svinekød med peanutbutter
Fremgangsmåde - Jordskokkesuppe
Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i bouillonen.
Blend jordskokkerne med stavblender og hæld dem tilbage i bouillonen.
Jævn suppen med en bolle rørt af smør og mel. Lad den koge ca. 5 minutter herefter.
Pisk æggeblommerne med en lille smule suppe, inden de tilsættes den store portion – og suppen må ikke koge herefter.
Smag til med salt, peber og sherry.
Vidste du..
…at rå jordskok har en nøddeagtig smag, mens den som kogt har en sødlig og let bitter smag?
PRØV OGSÅ: Rodfrugtchips med aioli