Kokosgryde med blomkålsris
Ingredienser til kokosgryde med blomkålsris
(3 pers.)
500 g svinekød i tern
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
1 rød chili
1 citrongræs
1 spsk. sesamolie
2 peberfrugter
150 g gulerødder
1 porre
1 ds. kokosmælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
100 g flødeost
1 blomkål
PRØV OGSÅ: Lavkarbo-ostebøffer med kapers og syrlig-sød kål
Fremgangsmåde til kokosgryde med blomkålsris
Hak og svits hvidløg, ingefær, chili og citrongræs i olien, tilsæt kødet og svits, til det tager farve.
Skær peberfrugterne i tern og gulerødder og porre i skiver. Tilsæt grønsagerne sammen med kokosmælk, salt og peber og lad retten småsimre i 15 min. og jævn med flødeosten.
Del blomkålen i mindre buketter og hak dem i en foodprocessor, til de har konsistens som grov bulgur. Blanchér blomkålen i letsaltet vand, lad den dryppe godt af og servér.
Tip: Hvis du ikke bryder dig om den lugt, kål udsender, når den koges, kan du tilsætte kogevandet en dusk friske krydderurter eller et stykke ingefær – det tager lugten.