Gå til hovedindhold

Krydret tærte med oksekød og edamamebønner

Skøn LCHF tærte til sommerens frokostbord, eller et let aftensmåltid.

Skøn LCHF tærte til sommerens frokostbord, eller et let aftensmåltid.

Ingredienser - Krydret tærte med oksekød og edamamebønner

(3 pers.)
40 g mandelmel
60 g sesam
1 spsk. Husk
40 g smør
1 æg
450 g hakket oksekød
1 løg
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. paprika
2 tsk. spidskommen
½ tsk. cayennepeber
Salt og peber
1 gul peberfrugt
50 g edamamebønner
1 æg
1 dl fløde
50 g revet ost

Prøv også: Tærte med bacon og tomat

Fremgangsmåde - Krydret tærte med oksekød og edamamebønner

Bland mandelmel, sesam og Husk, smelt smørret og bland det til en ensartet dej sammen med ægget i en foodprocessor.

Lad dejen hvile i 10 min. og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Kom dejen i en tærteform, der er ca. 23 cm i diameter og forbag den ved 200° i 10 min.

Svits kød og løg i olien, tilsæt hvidløg, puré og krydderier og lad det småsimre i 5 min. Smag til med salt og peber og kom kødet i tærtebunden og fordel peberfrugt i strimler og bønner over.

Pisk æg og fløde sammen, hæld det over tærten, drys med ost og bag den ved 200° i 30 min.

Pørv også: Tærte med kalkun og broccoli