Gå til hovedindhold

Kyllingelår med bacon og ajvar fra lavkarbo-skolen

kyllingelår med bacon, salat og sauce
Denne opskrift fra lavkarbo-skolen er på kyllingelår med bacon, en grøn salat og ajvar. Ajvar er en blanding mellem mos og pesto og laves typisk af perberfrugt og hvidløg. Denne ajvar består også af aubergine og lidt chili.
(3 pers.)

Ingredienser til kyllingelår med bacon og ajvar:

Ajvar:

1 aubergine

2 røde pebre 

1 rød chili

4 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

1 knsp. peber 

1 spsk. æbleeddike

1 spsk. tomatpuré

 

Baconlår:

700 g kyllingeunderlår

150 g bacon i skiver

Hvis du er vild med kyllingelår med bacon bør du også prøve schnitzel med bacon 

Fremgangsmåde

Grøn salat:

Skær aubergine og peberfrugter i grove stykker og hak chili og hvidløg.

Bland grøntsagerne med olie, salt og peber og kom blandingen i et ovnfast fad.

Stil fadet i ovnen ved 200° i 45 min. og lad det køle lidt.

Kom de bagte grøntsager i en foodprocessor og hak det til en grov mos.

Smag til med eddike og tomatpuré og kom halvdelen på skoldede glas og opbevar den på køl.

Smør resten af ajvaren på lårene, vikl et stk. bacon omkring og steg dem i ovnen ved 215° i 45 min.

Servér lårene varme med en god grøn salat eller kolde i madpakken.