Dette et et brevkasseindlæg fra Familie Journal nr. 45/2013
Min mand og jeg er startet på Lavkarbo-kosten for 14 dage siden og synes, den er god. Vi har alle hæfterne fra Familie Journal, og jeg bager det rugbrød, der er i et af hæfterne under opskriften ”Rejer i grønt”. Det er et rigtig godt brød. Vi elsker det simpelthen og spiser ikke andet brød. Men hvor meget må vi spise om dagen, før det feder? Vi vil jo gerne tabe os... Inge
Kære Inge Det er et vigtigt spørgsmål, du stiller, for mange mennesker bremser deres vægttab ved at spise for mange brøderstatninger.
Når vi gerne vil slanke os, er det en god idé at lade halvdelen af måltidet være grønsager, en fjerdedel gode proteinkilder som fisk, fjerkræ, æg eller kød og den sidste fjerdel være lækkert tilbehør som nødder, avocado, gode fedtstoffer eller lidt brød. Der sker nemt det, at vi pludselig bare spiser brød med pålæg og glemmer de vigtige grønsager, der fylder maven op og giver os masser af vitaminer og andre vigtige stoffer. Så pas på med det, men nyd gerne brødet som en del af et fornuftigt sammensat måltid.