Gå til hovedindhold

Laks med pocheret æg og avocado

Skal morgenmaden være lidt ekstra lækker og mættende? Så prøv den her opskrift på pocherede æg serveret med avocado og laks.

Protein-fryd

Skal morgenmaden være lidt ekstra lækker og mættende? Så prøv den her opskrift på pocherede æg serveret med avocado og laks. 

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser - Laks med pocheret æg og avocado

2 spsk. eddike

1¼ l vand

4 æg

2 avocadoer

1 spsk. citronsaft

2 dl cremefraiche

1 tsk. dijonsennep

1 bdt. klippet dild

1 spsk. citronsaft

Salt og peber

8 skiver røget laks

LCHF-morgenmad med æg

Fremgangsmåde - Laks med pocheret æg og avocado

Bring eddike og vand i kog og hold det lige under kogepunktet, så det ikke bobler.

Slå æggene ud et ad gangen i en kop, lav en hvirvel i vandet med en grydeske og hæld forsigtigt ægget i.  

Pochér hvert æg i ca. 3 min., tag det op med en hulske og gentag med resten af æggene.

Halvér avocadoen, tag kødet ud af skallen og dryp med citronsaft.

Rør cremefraichen med sennep, dild, citronsaft og salt og peber.

Skær de halve avocadoer i skiver og anret dem på fire tallerkner med to skiver laks, et æg og dressing over.

Derfor skal du spise morgenmad

TIP

Brug en høj gryde til æggene. Grydens høje kant bevirker, at der kan laves en stor hvirvel og derved et pænere pocheret æg.