Lakse-kebab
Lakse-kebab
Er du vild med laks? Så skal du prøve de her spyd med lakse-kebab!
Opskriften på laksekebab er beregnet til 2 personer
Prøv også vores opskrift på æggeruller med varmrøget-laks
Ingredienser - Lakse-kebab
Laksespyd
300 g laks uden skind
1 økologisk citron
Træspyd
Kokosolie (til grill eller stegning)
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. allround-krydderi (eller blot salt og evt. presset hvidløg efter smag)
Marinade
30 g ketjap manis
30 g sojasauce
Saft af 1 citron eller limefrugt
10 g revet ingefær
30 g olivenolie
Fremgangsmåde - Lakse-kebab
Skær laksen i tern på 2 x 2 cm.
Skær citronen i ½ cm tykke skiver og skær disse i trekanter.
Rør marinaden sammen og læg laksestykkernerne heri. Sæt dem på køl i ca. 20 min.
Sæt herefter skiftevis laksestykker og citrontrekanter på spyd.
Brug evt. 2 spyd til de samme laksestykker, så de ikke falder af, når de er stegt.
Lad spyddene dryppe af for marinade.
Varm grillen op eller brug en grillstegepande. Hæld lidt olie på til at stege i.
Steg spyddene i 2-3 min. på hver side, således at laksen stadig er blød indeni.
Drys med sesamfrø og allround-krydderi.
TIP Servér laksespyddene sammen med en god grøn salat, f.eks. denne avocado og cashew-salat.