Gå til hovedindhold

Lakse-kebab

Er du vild med laks? Så skal du prøve de her spyd med lakse-kebab!

Lakse-kebab

Er du vild med laks? Så skal du prøve de her spyd med lakse-kebab!

Opskriften på laksekebab er beregnet til 2 personer

Prøv også vores opskrift på æggeruller med varmrøget-laks

Ingredienser - Lakse-kebab

Laksespyd

300 g laks uden skind

1 økologisk citron

Træspyd

Kokosolie (til grill eller stegning)

1 spsk. sesamfrø

1 tsk. allround-krydderi (eller blot salt og evt. presset hvidløg efter smag)

Marinade

30 g ketjap manis

30 g sojasauce

Saft af 1 citron eller limefrugt

10 g revet ingefær

30 g olivenolie

Fremgangsmåde - Lakse-kebab

Skær laksen i tern på 2 x 2 cm. 

Skær citronen i ½ cm tykke skiver og skær disse i trekanter.

Rør marinaden sammen og læg laksestykkernerne heri. Sæt dem på køl i ca. 20 min.

Sæt herefter skiftevis laksestykker og citrontrekanter på spyd.

Brug evt. 2 spyd til de samme laksestykker, så de ikke falder af, når de er stegt.

Lad spyddene dryppe af for marinade.

Varm grillen op eller brug en grillstegepande. Hæld lidt olie på til at stege i. 

Steg spyddene i 2-3 min. på hver side, således at laksen stadig er blød indeni.

Drys med sesamfrø og allround-krydderi.

TIP Servér laksespyddene sammen med en god grøn salat, f.eks. denne avocado og cashew-salat.

Læs mere om