Gå til hovedindhold

Laksesteaks med blomkål og krydderurter

En dejlig kalorielet ret med laks og blomkål og en masse skønne krydderurter

Opskrift på laksesteaks med blomkål og krydderurter

En dejlig kalorielet ret med laks og blomkål og en masse skønne krydderurter. Aftensmad til 4 personer

Ingredienser - Laksesteak med blomkål og krydderurter

4 laksesteaks
1 citron
1 tsk. smør
1 blomkålshoved
2 dl ymer
1 tsk. karry
1 tsk. sød sennep
Salt og peber
Olie
Salt og peber
1 bdt. persille, finthakket
1 bdt. dild, finthakket
 

Fremgangsmåde - Laksesteak med blomkål og krydderurter

Læg laksestykkerne i et smurt, ovnfast fad med skindet nedad.

Dryp citronsaft over laksen og drys med salt og peber.

Pensl med lidt smeltet smør og dæk fisken med folie.

Sæt fadet i ovnen ved 225° i 15-20 min. afhængig af, hvor tyk laksefileten er.

Damp blomkålshovedet ca. 8-10 min. i letsaltet vand, det skal stadig være lidt fast. Lad det afkøle.

Rør en dressing af ymer, salt, peber, karry, sennep og klippet dild.

Pynt laks og blomkål med hakket dild og persille.

Pr. portion:
Energi 1225kJ/293kCal
Protein 26 g
Kulhydrater 9 g
Fedt 15 g
Kostfibre 3 g

PRØV OGSÅ:

Karry-kokos-kræs

Ostebøffer med syrlig-sød kål