Gå til hovedindhold

Lam med svampesovs

lam med grønt på tallerken
Så er der lam med svampesovs til middag! Lækker ret som også gør sig godt som hovedret når du skal have gæster!

Opskrift på Lam med svampesovs

Så er der lam med svampesovs til middag! Lækker ret som også gør sig godt som hovedret når du skal have gæster!

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser 

800 g lammekød (gerne filet)

2 tsk. tørrede urter, f.eks. basilikum, oregano og timian
Salt og peber
1 spsk. smør

Champignonsovs
250 g champignoner
2 spsk. smør
1 spsk. vildtfond eller bouillon
½ dl vand
2 dl fløde
Salt og peber 

Prøv også denne lækre opskrift på lam med jordbær-spidskålssalat 

Tilbehør
250 g grønne bønner

Fremgangsmåde - Lam med svampesovs

Brun kødet i smørret og drys krydderierne over. Læg kødet i et ildfast fad og lad det stege videre i ovnen i 10-15 min. ved 175°.

Rens champignonerne og skær dem i skiver. Brun dem på panden. Hæld vildtfond, vand og fløde over. Lad det koge i 15 min. Smag til med salt og peber.

Kog bønnerne i letsaltet vand i 2-3 min.

Skær kødet i skiver. 

Anret med bønner og kød på fire tallerkner og hæld sovsen over.

Er du også vild med svampe? Så skal du prøve at lave disse bagte svampe med gedeost