Lavkarbo andesteg med stegt rødkål til mortensaften
(4 pers.)
Det skal du bruge til andesteg med stegt rødkål:
1 frisk and på ca. 3 kg
1 spsk. salt
1 æble
1 courgette
2 tørrede abrikoser
30 g hasselnødder
300 g rødkål
1 spsk. smør
1 granatæble
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hasselnøddesmør
1 appelsin
50 g hasselnødder
Sådan laver du andesteg med stegt rødkål
Rens anden indvendigt, pluk eventuelle små dun af og gnid skindet med salt.
Skyl æble og courgette og skær dem og abrikoserne i mindre stykker.
Kom æble, courgette, abrikos og hasselnødder ind i anden og luk til med kødnåle.
Brun indmaden af i smørret og kom det i en bradepande sammen med 2 dl vand.
Sæt anden på en rist over bradepanden og sæt den i ovnen ved 220°.
Lad anden brune i 1 time, skru derefter ned til 180° og lad den stege videre i 1½ time.
Snit rødkålen, tag kernerne ud af granatæblet og gem saften.
Sautér rødkålen let i olien, tilsæt hasselnøddesmør og saften fra appelsinen og granatæblet og lad det simre et par min.
Drys med nødder og granatæblekerner over salaten og servér.
Prøv også: Panna cotta med blåbær