Gå til hovedindhold

Lavkarbo risalamande: Mandel-alamande

En risalamande helt uden ris, men med chiafrø og en masse mandler. Man kan nemlig sagtens spise julemad på en lidt sundere måde og undgå at blodsukkeret farer op og ned.

Ingredienser til lavkarbo risalamande:

1½ dl kokosmælk
80 g mandelsmør
2 spsk. chiafrø
2½ dl fløde
2 tsk. Sukrin Melis
1 tsk. vaniljepulver
10 smuttede mandler
200 g usødet kirsebærsovs
 

Fremgangsmåde

Blend kokosmælken med mandelsmør til en ensartet masse, tilsæt chiafrøene og lad dem trække på køl i mindst 4 timer.
Pisk fløden med Sukrin Melis og vaniljepulver og rør chiamassen igennem.
Vend flødeskummet ind i chiamassen, hak mandlerne og vend dem i.
Servér mandel-alamanden med lun kirsebærsovs.