Lavkarbo: Svinekotelet med persille- og ansjossmør
Opskrift på Lavkarbo-svinekotelet med persille- og ansjossmør
(4 portioner)
125 g stuetempereret smør
8 ansjosfileter i olie, drænet og grofthakket
2 spsk. hakket, frisk persille
4 svinekoteletter a ca. 250 g
Havsalt og nykværnet peber
Salat
200 g rucola
15-20 champignoner
1 rødløg
½ dl olivenolie
Salt og peber
SE OGSÅ: Lavkarbo-kyllingesatay med peanutsovs
Fremgangsmåde til svinekotelet med persille- og ansjossmør
Bland smør, ansjoser, persille og lidt peber i en skål og rør det godt sammen. Rul den færdige smørblanding til en pølse, pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl til senere brug.
Krydr koteletterne med salt og peber. Opvarm en grillpande ved høj varme eller tænd op i havegrillen. Husk at pensle grillristen med lidt olie. Når grillpanden er rygende varm, lægges koteletterne på og steges på begge sider.
Anret koteletterne på hver sin tallerken og læg 2 skiver ansjossmør ved siden af. Lad koteletterne hvile i ca. 5 min., før de serveres, så saften kan trække ind i kødet. Servér med salat.
Skyld rucolaen og læg den i en skål. Skær champignoner og rødløg i skiver og bland det i rucolaen. Tilsæt olivenolie og drys med salt og peber. Vend salaten og lad den stå på køl i 10 min.
SE OGSÅ: Marinerede spareribs