Gå til hovedindhold

LCHF-blomkålspizza med parmaskinke, rucola og pinjekerner

Du må gerne få pizza, selvom du er på LCHF - prøv bare en lækker blomkålspizza!

Du må gerne få pizza, selvom du er på LCHF - prøv bare en lækker blomkålspizza!!

Det er nemt at lave en lækker pizza på LCHF. Du skal bare bruge blomkål, ost og din favorit-topping cheeky

Få opskriften på en anden version af LCHF-pizza her

LCHF-blomkålspizza med parmaskinke, rucola og pinjekerner

Ingredienser til pizzabund

1 blomkål

1 stort fed hvidløg

30 gram friskrevet parmesan

30 gram revet mozzarella

1 æg

1 tsk. oregano

Ingedienser til fyld

1 dåse flåede tomater

1 fed hvidløg

100 gram mozzarella

Oregano

Parmaskinke

Rucolasalat

Pinjekerner

Evt. gorgonzola, alt efter behag.

Psst! Vi har valgtparmaskinke, rucolasalat og pinjekerner, men du kan tilføje dit eget favoritfyld som du har lyst.

Fremgangsmåde - Pizzadej til LCHF-blomkålspizza

Forvarm ovnen til 220 grader og læg en bageplade ind fra starten.

Riv din blomkål, så du får blomkålsris.

Overdæk skålen og giv risene 4 minutter i mikrobølgeovnen. Fordel herefter risen på et viskestykke - gerne et, der suger godt.

Bland revet parmesan og de 30 gram mozzarella i en stor skål.

Når blomkålsrisene er nogenlunde afkølet, samler du viskestykket omkring dem, og vrider så meget væske ud som muligt. Jo mere væske du kan få ud, jo bedre er det.

Bland nu risene med osten og tilføj æg, hvidløg og oregano. Rør grundigt.

Smør et stykke bagepapir med lidt olivenolie, og fordel din "pizzadej". Brug hænderne til at trykke pizzadejen flad, og til at lave de runde kanter.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, og glid forsigtigt bagepapir med pizzadej over på bagepladen. Hvis dejen virker for våd, kan du evt. duppe den med en køkkenrulle for at fjerne overskydende væde. Herefter skal den have 10 minutter i ovnen.

Blend de flåede tomater med hvidløg, og sæt din tomatsauce til side.

Tag pizzabunden ud, når den er blevet let gyldenbrun, alt efter behag.

Fordel hjemmelavet tomatsauce, ost, oregano på pizzabunden. Tilføj herefter dit foretrukne fyld, her parmaskinke, rucola og pinjekerner. Du kan eventuelt undlade at bredetomatsauce og fyld h elt ud til kanterne, hvis du vil have en lidt sprød kant på pizzaen.

Giv pizzaen 5 minutter mere i ovnen og tag den ud når osten er smeltet.

Velbekomme!

Du kan også få pizza, hvis du følger Dukan Kuren. Se bare her.

Lækre desserter til LCHF:

LCHF-snickers wannabes

LCHF-kanelsnegle