Gå til hovedindhold

LCHF: Brydebrød med parmesan

Lækkert og luksuriøst festbrød, som får en herlig smag af parmesanen. Passer perfekt til suppen, den sammenkogte ret eller buffeten.

(1 brød med 11 stykker)

Ingredienser:

8 store eller 10 små æg
1 dl vand
½ dl olivenolie
2 dl fintrevet parmesan
¾ dl kokosfiber
2½ dl mandelmel
1 dl sesamfrø
3 spsk fiberhusk
2 tsk bagepulver
æg til pensling og birkes til drys
smør og pofiber til formen

Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen på 190 grader. Pisk æggene luftige, cirka 3 minutter med elpisker. Tilsæt vand og olie og bland det godt. Rør parmesanen i.

Rør de tørre ingredienser sammen og bland dem i dejen. Lad dejen hæve i cirka 10 minutter.

Spænd et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, cirka 21 cm i diameter, og smør kanterne af formen med smør og drys med pofiber. Del dejen i 11 stykker og tril hvert stykke til en rund bolle. Læg bollerne i formen, pensl dem med sammenpisket æg og drys med birkes.

Bag brødet i ovnen, til det har fået en fin farve, 30-40 minutter. Stil det færdigbagte brød på en bagerist og lad det køle af under et viskestykke.

 

Opskriften er fra bogen Brød af Mariann Andersson.

Fra forlaget Lindhardt og Ringhof

 

 

 

 

 

Læs mere om