Gå til hovedindhold

LCHF: Drømmekage fra Brovst

Denne drømmekage kommer faktisk forunderligt tæt på den originale version. I hvert fald har du her en drømmekage, som du sagtens kan slippe afsted med at servere for gæster, der er vant til glutenholdigt bagværk.

1 DRØMMEKAGE CA. 8 PERSONER

Ingredienser - Drømmekage:

6 æg
1½ dl fløde
100 g smeltet smør
4 spsk sukrin gold 
1½ dl kokosfibre 
1½ dl (ca. 75 g) hjemmemalet mandelmel (brug afskallede mandler for en "hvid" kage)
1½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
½ tsk kardemomme

Fyld til drømmekage
150 g smør
150 g kokosmel 
4 spsk kokossukker 
4 spsk sukrin gold 
1 spsk kanel
½ dl sødmælk

SE OGSÅ: Tab dig med honning og kanel

 

Fremgangsmåde - Drømmekage:

Opvarm ovnen til 170 grader. Pisk æg med fløde og smeltet smør. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk dejen til drømmekage godt sammen. Lad den hvile et øjeblik.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir og hæld dejen heri og glat den med en dejskraber.

Bag din drømmekage ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil den er gennembagt og let gylden.

Fyld til drømmekage:

Imens din drømmekage er i ovnen, smelter du alle ingredienserne til fyldet sammen i en gryde. Når kagen har bagt i ca. 30 minutter, tager du den ud og fordeler fyldet ovenpå. Sæt den tilbage i ovnen og bag den i yderligere 5 minutter.

Principielt kan du servere denne drømmekage lun, men den smager altså bedst efter en time eller to i køleskab, så kokossnasket ovenpå har fået lov til at sætte sig og er blevet helt fast.

Opskriften på drømmekage er fra Jane Faerbers bog "LCHF - brød og kager", Politikens Forlag.

Bogen kan købes HER >>

Vild med denne drømmekage? Find flere opskrifter på kager på slankeklubben.dk. Prøv for eksempel en lækker krydret gulerodskage.