Gå til hovedindhold

LCHF: Hvor meget må vi spise?

Hvor store mængder må vi egentlig spise, hvis vi skal tabe os?

Hvor meget skal du spise?

Mængderne er et evigt tilbagevendende spørgsmål for mange, der vil omlægge deres kost. I tidernes morgen var det praktisk, at vi kunne overspise, når maden var tilgængelig. Men nu har vi konstant tilgang til mad og skal derfor være opmærksomme på ikke at spise for meget.

LCHF-kosten med et højt protein- og fedtindhold giver bedre mæthedsfornemmelse, men nogle af os skal alligevel være opmærksomme på appetitten. Hvis du vil undgå at spise for meget på LCHF, kan du bruge nedenstående råd.

Find masser af gode produkter til LCHF-kosten HER >>

Brug hænderne

Et godt udgangspunkt er, at du til hvert måltid spiser grønsager i en mængde, du kan have i dine hænder, hvis du former dem som en skål.

Dertil kød/fisk/fjerkræ/æg i en mængde, der svarer til størrelsen af din håndflade, og tilbehør i form af nødder, kerner, olie, pesto, dressing, sauce eller lignende i en mængde, der svarer til indholdet i din ene hånd. Spis et måltid, når du er sulten. Nogle dage kan du måske nøjes med to måltider, og andre dage har du brug for fem – begge dele er helt i orden.Vil du læse mere om LCHF?

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Læs mere om