LCHF: Knækbrød med kanel
(cirka 12 små brød)
Ingredienser til knækbrød med kanel
1 æg
1 dl vand
½ tsk salt
1 dl groft blendede solsikkekerner
½ dl hørfrø
½ dl kokosfiber
½ dl mandelmel
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
Prøv også: Lowcarb og glutenfrit knækbrød
Fremgangsmåde til knækbrød med kanel
Tænd for ovnen på 190 grader. Pisk æg, vand og salt sammen.
Rør resten af ingredienserne sammen og bland dem i æggeblandingen. Lad dejen hæve i 5 minutter.
Glat eller rul dejen ud til en tynd firkant, cirka 25 × 20 cm, mellem to stykker bagepapir penslet med olie. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær firkanter i passende størrelse i dejen med en kniv. Løft papiret over til en bageplade. Bag knækbrødene i ovnen i 30 minutter, sluk for ovnen og lad bagepladen stå i eftervarmen i 30-40 minutter.
Lad knækbrødene køle lidt af på bagepladen. Løft dem over til en bagerist og lad dem køle helt af.
TIP:
Byt kanelen ud med fx 1 tsk kardemomme. Eller hvorfor ikke med en spsk tørret rosmarin eller basilikum samt lidt flagesalt til at drysse over? Hele kommenfrø (1 spsk), en blanding af hele og let knuste giver også en virkelig god smag til knækbrødet. Anis og fennikel (½-1 tsk af hver) passer også godt til. Du kan også nøjes med at supplere kanelen med stødt ingefær (1 tsk af hver) – det er en spændende kombination!
Opskriften er fra bogen Brød af Mariann Andersson.
Fra forlaget Lindhardt og Ringhof