Gå til hovedindhold

LCHF: Muslingesuppe med osteboller

Lækker muslingesuppe med LCHF-boller. Hvis du vil have lidt mere fyld i retten, kan du servere den med hjemmelavede LCHF-fritter

Opskrift på muslingesuppe med osteboller 

(4 pers.)

Osteboller
2 æg
½ dl græsk yoghurt
1 spsk. koldpresset rapsolie
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 spsk. Husk
30 g havreklid
25 g sesamfrø
25 g solsikkefrø
40 g revet cheddar

Muslingesuppe
2 kg blåmuslinger
1 spsk. smør
150 g bacon i tern
2 løg
3 kviste rosmarin
5 dl grønsagsbouillon
2 spsk. hvidvinseddike
1 dl fløde
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 dl hakket persille

SE OGSÅ: Tærte med bacon og tomat

Fremgangsmåde til muslingesuppe med osteboller

Osteboller: Pisk æg, yoghurt og olie sammen. Bland bagepulver, salt, klid, Husk og frø og rør det i æggemassen. Bland osten i og fordel dejen i 6 smurte silikoneforme. Bag bollerne ved 180° i 25 min.

Muslingesuppe: Rens muslingerne ved at fjerne skægget og børste dem rene under koldt vand, kassér muslinger, der ikke lukker sig under rensningen.

Steg baconternene gyldne i smørret. Hak løgene fint og vend løg og rosmarinkviste i baconen og tilsæt de rensede muslinger sammen med bouillon og eddike. Damp muslingerne under låg i10 min., til de har åbnet sig (de muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres). Rør fløden i og smag til med salt og peber.

Drys persille over og servér med bollerne.  

LÆS OGSÅ: Lavkarbo: Søndagsboller

Er du til Moules frites?

Lav dine egne LCHF-fritter sådan:

Bred 300 g frosne, grønne bøn-ner ud på en bageplade, stænk dem med olie og drys dem med rigeligt salt. Giv dem ca. 30 min. i ovnen ved 200º, til de er sprøde og lysebrune. Vend dem flere gange undervejs.

SE OGSÅ: Hent masser af LCHF-opskrifter her >>

 

Læs mere om