Gå til hovedindhold

LCHF: Pandekager med mandelmel

Lav en stor stak pandekager med god samvittighed

Opskrift på pandekager med mandelmel

5 små pandekager

5 g hørfrømel (= kværnede hørfrø)
60 g mandelmel
2 g salt
2 g bagepulver
60 g æg
42 g sojamælk
5 g kokosolie
2 g smør

Hindbærdressing
20 g piskefløde (38%)
5 g hindbær

Fremgangsmåde - pandekager med mandelmel

Kom hørfrøene i en miniblender og kværn dem til mel. Kom hørfrømel, mandelmel, salt og bagepulver i en skål. Pisk æggene sammen i en anden skål. Tilsæt sojamælk og kokosolie og pisk det godt igennem. Bland langsomt melblandingen med æggeblandingen.
Opvarm en pande til medium varme. Smelt en klat smør på panden og bred en spiseskefuld af dejen ud på panden. Lad pandekagen stege i 3 min., eller indtil den bobler. Vend pandekagen og steg den på den anden side, til den er færdig.

Hindbærdressing
Pisk fløden til et blødt skum med hindbærrene. Servér dressingen oven på pandekagerne eller ved siden af.

Kcal pr. person: 458
Fedt: 62 %
Protein: 31 %
Kulhydrat: 7 %

Artiklen indeholder affiliate links

Læs mere om