Gå til hovedindhold

LCHF: Sådan erstatter du ingredienserne

Hvad gør du, når du mangler en ingrediens til en opskrift eller ikke tåler en bestemt fødevare? Her følger en praktisk guide til, hvilke ingredienser, der kan erstatte hinanden

Hvad gør du, når du mangler en ingrediens til en opskrift eller ikke tåler en bestemt fødevare? Her følger en praktisk guide til, hvilke ingredienser, der kan erstatte hinanden.

Indimellem står man med en lækker opskrift i hånden, men mangler en eller anden ingrediens.
Eller måske indeholder opskriften fødevarer, som man selv – eller én i familien – ikke tåler.
Det er ærgerligt at gå glip af lækre retter, så her kommer en lille liste med erstatningsmuligheder.

LÆS OGSÅ: De tre mest brugte Lavkarbo ingredienser

Sådan erstatter du ingredienserne

Tørret frugt: rosiner, abrikoser, figner og dadler kan erstatte hinanden i de fleste opskrifter. Vær dog opmærksom på, at dadler er væsentligt mere søde end rosiner, så det kan kræve lidt ekstra sødning, hvis rosiner skal erstatte dadler.

Mandler og nødder: Mandler og forskellige slags nødder kan som regel erstatte hinanden. Tåler du ikke hasselnødder, kan de erstattes med paranødder, cashewnødder eller macadamianødder, der dog alle er noget dyrere. I brødopskrifter kan kværnede mandler erstattes af kværnede solsikkekerner, hvilket dog ikke gør sig så godt i kager.

Frø og kerner: Sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner kan erstatte hinanden i kernebrød og knækbrød.

Mælkeprodukter: Syrnede mælkeprodukter som skyr, fromage frais og græsk yoghurt kan fint erstatte hinanden til både bagning og dip/dressing. Tåler du ikke mælkeprodukter, kan kokosmælk erstatte piskefløde – både i bagværk og sauce, den fede del af kokosmælken, der ligger i toppen af dåsen, kan erstatte syrnede mælkeprodukter i bageopskrifter, og kokosolie kan erstatte smør. Man kan også benytte sojaprodukter, men begræns mængderne.

Meltyper: De forskellige typer af fedtreduceret mel kan erstatte hinanden. Sesammel er dog bedst til brød, mens kokosfibre gør sig bedst i kager. Mandelmel kan bruges til begge dele. Køb det fedtreducerede mel i helsekostbutikken eller i slankeklubben.dk's shop HER >>

Sødemidler: Sukrin, Sukrin Melis, Sukrin Gold og Birkesød kan erstatte hinanden i alle opskrifter. Agavesirup og honning søder lidt mere, men går også an. Andre typer sødemidler kan som udgangspunkt erstatte ovennævnte, hvis de har samme volumen som sukker. Sødemidler kan købes i helsekostbutikken eller i slankeklubben.dk's shop HER >>.

LÆS OGSÅ: LCHF: Gode bagetrick

Køb dine LCHF produkter på slankeklubben.dk

Synes du også, det kan være svært at finde de ingredienser, du skal bruge, i dit supermarked? Nu kan du købe LCHF-produkter i vores slankeshop og få dem sendt lige til døren.

Se vores store udvalg af LCHF produkter HER >>

Læs mere om