LCHF: Sommertærte
Ingredienser:
Tærtebund
150 g blødt smør
100 g mandelmel fra Funktionel Mad
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
70 g mørk chokolade
Creme
1½ dl cremefraiche 38 %
1 tsk vaniljepulver
3 dl fløde
300-400 g blandede friske bær (blåbær, hindbær, brombær, jordbær)
Sådan gør du:
Tærtebund:
Opvarm ovnen til 200 grader. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen. Tryk den derefter ud i en smurt tærteform. Hak chokoladen groft og fordel den ovenpå tærtebunden. Bag tærtebunden i den varme ovn i ca. 10-12 minutter, til den er fast og let gylden.
Tag tærtebunden ud, sæt i køleskabet og lad den køle af, så chokoladen stivner.
Creme:
Pisk cremefraichen luftig med vaniljepulver. Pisk fløden til skum. Vend de to sammen i en skål. Skyl og rengør alle bærrene. Halver de største af dem.
Fordel cremen oven på tærtebunden og læg bærrene ovenpå.
Opskriften er fra Jane Faerbers bog "LCHF - brød og kager", Politikens Forlag.
Artiklen indeholder affiliate links.