LCHF Strawberry cheesecake
Ingredienser til LCHF strawberry cheesecake
Bund - strawberry cheesecake
100 g mandler
50 g smør
2 tsk. Sukrin (affiliate link)
Miderste lag - strawberry cheesecake
4 bl. husblas
200 g flødeost
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ pasteuriserede æggehvider
2 dl cremefraiche
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
50 g Sukrin melis (affiliate link)
Gelé - strawberry cheesecake
500 g jordbær
2 spsk. Sukrin (affiliate link)
½ dl vand
3 bl. husblas
PRØV OGSÅ: LCHF blåbær-pannacotta
Fremgangsmåde til LCHF strawberry cheesecake
Bund: Blend mandlerne, smelt smørret og rør smør, mandler og Sukrin godt sammen. Bred blandingen ud på en plade med bagepapir, bag den ved 175° i 10-12 min. og lad den afkøle. Smuldr mandelblandingen og tryk den sammen i bunden af en springform (20 cm).
Miderste lag: Udblød og smelt husblassen og lad den afkøle let. Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche og citronskal. Rør den let afkølede husblas i osteblandingen. Pisk hviderne stive med Sukrin melis og vend dem i osteblandingen. Fordel blandingen over mandelbunden og stil kagen koldt i et par timer.
Gelé: Udblød husblassen, skær halvdelen af jordbærrene i skiver og fordel dem over kagen. Hak resten af bærrene, kog ud med Sukrin og vand og purér bærrene igennem en sigte. Tilsæt husblassen, rør, til den er opløst, og lad det køle lidt. Hæld jordbær-geléen over kagen og stil den koldt, til geléen har sat sig.
Pynt med lidt citronmelisse
PRØV OGSÅ: LCHF bounty-chokoladebar