Gå til hovedindhold

Livsstil eller kur?

Hvordan ser du på din sunde kost? Som en kur, der skal gennemleves, indtil du har opnået de ønskede resultater? Eller som en livsstil, som du forventer at fortsætte

Hvordan ser du på din sunde kost? Som en kur, der skal gennemleves, indtil du har opnået de ønskede resultater, så du (endelig) kan genoptage dine tidligere kostvaner?

Eller som en livsstil med både tilvalg og fravalg, som du forventer at fortsætte, også når du har opnået dit ønskede vægttab?

Dine tidligere kostvaner har bragt dig derhen, hvor du er nu, og hvis du genoptager dem, vil du sandsynligvis ende det samme sted. Succes med din livsstilsomlægning kræver, at du er villig til at fortsætte resten af dit liv.

Så find en mellemvej, hvor du nyder din sunde mad og også tillader dig selv at spise på en måde, så du ikke konstant lider afsavn. Måske skal du acceptere, at dit vægttab går lidt langsommere, men til gengæld vil du have lettere ved at fortsætte din sunde livsstil resten af dit liv.

Et lille tip

Undersøgelser tyder på, at kvinder, der fører kostdagbog, taber sig markant mere end de, der ikke gør. Vi har en tendens til at fortrænge vores småspisning, f.eks. mens vi laver mad, men det bliver vi pludselig opmærksomme på, når indtaget skal noteres.

Desuden bliver det let at gå tilbage og se, om vi har spist regelmæssigt og tilstrækkeligt i løbet af dagen, hvis sukkertrangen melder sig om aftenen.

Læs mere om